Laponia - Taramul magic al lui Mos Craciun

Red up

Farmecul Laponiei consta in faptul ca si-a pastrat unicitatea si nu a devenit comerciala, a ramas un taram al linistii, al padurilor nesfarsite, al traditiilor si obiceiurilor populatiei Sami, al fenomenelor naturale nemaiintalnite: doar 2 ore de lumina pe zi, Aurora Boreala, senzatia ca cerul este foarte aproape de pamant din cauza puritatii aerului si a luminii foarte intense. Motive pentru a vizita Laponia sunt nenumarate, dar probabil cel mai important este ca la numai o distanta de 5 ore de zbor, ajungi cu adevarat la capatul pamantului si la inceputul unui taram de basme. Ca sa nu mai vorbim despre intalnirea cu adevaratul Mos Craciun!

Laponia este o tara in sine, o tara in care exista mai multi reni decat oameni si in care poti trece de Cercul Arctic sau poti admira Aurora Boreala. Laponia este tara lui Mos Craciun, acolo unde Mosul impreuna cu elfii pregateste jucarii la Fabrica sa, sau de unde trimite scrisori tuturor copiilor cuminti din lume. Laponia este locul unde se aduna an de an cei mai impatimiti schiori si pescari din lume sau iubitorii sporturilor de iarna. Levi, statiunea oficiala de schi a lui Mos Craciun. Iata de ce tu si familia ta trebuie sa ajungeti anul acesta in Laponia, pe taramul magic al lui Mos Craciun. Nu mai sta pe ganduri!

About Rovaniemi

Cea mai moderna capitala a Laponiei Finlandeze, Rovaniemi este un tarm unde realitatea se impleteste cu basmul pentru a crea o imagine de neuitatat tuturor vizitatorilor. Desi in zilele noastre un centru Universitar, in Rovaniemi Craciunul nu se termina niciodata, iar Mos Craciun prietenul tuturor copiilor din lume, se pregateste intens pentru noaptea magica a Craciunului in care aduce copiilor cadourile pe care acestia si le doresc.

La doar cativa kilometri de oras, frumoasele peisaje din Laponia dezvaluie vizitatorilor o lume misterioasa, linistita si salbatica in acelasi timp. Puteti experimenta tot ce ofera acest taram magic in diferite feluri, fie ca veti opta pentru un safari cu husky, o plimbare in sania trasa de reni sau cu un mai modern snow mobile, ce va va purta peste drumuri inzapezite si lacuri inghetate.

In Rovaniemi cele mai importante atractii sunt Santa Claus Village, sau satul lui Mos Craciun. Situat la aproximativ 8 kilometri de oras si chiar pe linia considerata ca delimitarea Cercului Polar, este poate cea mai turistica atractie a zonei, insa putini turisti pot rata sansa de a-l cunoaste pe Mos Craciun. La o scurta distanta de mers pe jos de Santa Village se afla Santa Park, un parc de distractii indoor unde tema principala este cea a craciunului.

O vizita la Muzeul Arktikum, va va dezvalui secretele vietii in Laponia ce se desfasoara intr-un ritm propriu extraordinar inca din cele mai vechi timpuri. Daca va simtiti atrasi de natura, atunci va recomandam sa vizitati Pilke Seience Center. O expozitie ce povesteste despre intinsele paduri ale tinuturilor nordice. Intr-o perioada magica a anului va invitam intr-o vacanta magica atat pentru copii cat si pentru toti adultii cu suflet tanar, ce vor fi impresionati de faptul ca intr-adevar Mos Craciun traieste aici in acest peisaj arctic, cu paduri incarcate de zapada si lacuri inghetate.

Highlights

Red up

Alegeti Laponia pentru un Craciun perfect in familie si aveti parte de momente magice!

01

Il veti cunoaste pe adevaratul Mos Craciun si veti cunoaste secretele Elfilor

02

Copiii vor primi cadouri de la Mos Craciun

03

Aveti parte de experiente inedite: safari cu reni, safari cu husky, snowmobile safari

Red down

04
Vremea in decembrie

Laponia beneficiaza, in luna decembrie, de doar 5 ore de lumina zilnic, intre orele 10 si 15. Temperaturile variaza, de la +12°C ziua, la -40°C pe parcursul noptii, dar temperatura medie se situeaza intre -10°C si -15°C. Va recomandam sa purtati haine calduroase, termoizolante.

05
Cine poate conduce un snowmobil?

Orice adult care detine carnet de sofer poate conduce un snowmobil. Copiii nu pot merge decat insotiti de un adult, iar acceptul pentru participarea unui copil este dat la fata locului de catre ghidul insotitor care evalueaza capacitatile fizice ale copilului.

06
Pot vedea Aurora Boreala?

Aurora Boreala este cel mai interesant si incantator fenomen optic natural care poate fi admirat in Laponia. Aurora apare in noptile senine incepand cu sfarsitul lui august si pana in aprilie si ca multe alte fenomene naturale a nascut o sumedenie de povesti. In mitologia finlandeza se crede ca Luminile Nordice sunt spirite ce se misca pe bolta, o alta legenda sustinand ca pe cer se reflecta scutul eroinei mitice Valkyria, altii sustin ca aurora este coada unei vulpi polare.

Cel mai bun timp pentru a admira spectacolul de lumini este exact dupa miezul noptii. Cu cat inaintati mai spre nord dupa Cercul Polar si cu cat aveti in jur mai putine lumini, veti avea parte de dansul colorat al Aurorei Boreale in adevarata ei splendoare.

Copyright @ 2007- CraciunLaponia.ro